BRANDISOLERING

Brandisolering med SpreFix®

SpreFix® unika blandning ger effektiv och hållbar brandisolering

Brandisolering är den typ av isolering som sätter störst krav på materialet och appliceringsmetoden. Stålkonstruktioner är ett av de områden där SpreFix® S är ett fördelaktigt material men funkar lika bra för brandisolering av ventilation, tak och väggar.

Inga mekaniska infästingar behövs och det uppstår inga skarvar som har negativ inverkan på brandmotståndet. Sprefix är det enda kända systemet på marknaden idag, som använder stenull och polyvinylalkoholpolymer (LPA) ihop med härdningsmedlet dinatriumtetraborat (LPB) för brandisolering.

Brandisolering och brandskydd stålkonstruktioner med SpreFix
Brandisolering SpreFix klarar höga temperaturer

Klarar de tuffaste testerna för godkänd brandisolering

SpreFix® S klarar av temperaturer på mer än 1000 ° C och har en densitet på 140 – 160 kg/m3. SpreFix® S har, med marginal, klarat av det tuffaste testerna för brandisolering och brandmotstånd inom den marina sektorn.

SpreFix® S har tilldelats högsta nivån av produktcertifikat för marina tillämpningar, nivå D, av de största och viktigaste registrerade organen som DNV, USCG, Lloyds, ABS etc. Söker du säker och miljövänlig brandisolering är SpreFix® det självklara valet.

Söker ni effektiv brandisolering?

Skicka ett meddelande med dina frågor kring brandisolering så hör vi av oss så snart vi kan.