KONDENSISOLERING

Kondensisolering som ger effektivt kondensskydd

Kondensisolering som ger bästa skyddet

SpreFix® G har förmågan att snabbt binda den luftfuktighet som uppstår vid ogynsamma förhållanden för att åter avge denna fuktighet vid normala förhållanden. Även i tunt utförande ger SpreFix® ett högklassigt kondensskydd på plåt, metall och andra material som utsätts för fukt.

SpreFix® har god vidhäfting, hög absorption- och avgivningsförmåga, samt kan anpassas mot ett oregelbundet underlag. Dessutom behåller den skarvfria kondensisoleringen sina egenskaper även efter upprepad upptagning/avgivning av vatten och fukt, vilket eliminerar potentiella fuktrelaterade problem såsom korrosion och röta.

Kondensisolering mot fukt med SpreFix
Kondensskydd båtar och fartyg med SpreFix

Snabbare avfuktning med SpreFix® för effektivt kondensskydd

SpreFix® absorberar fukt då den utsätts för kondensation. Fukten avges relativt snabbt vid uttorkning. Både avfuktningen och uttorkningen av väggelement med SpreFix® går ca 9 ggr snabbare, än hos väggelement med mineralull respektive cellplast. Det gör SpreFix® till ett av de bästa kondensskyddet på marknaden.

Tunt skikt ger skarvfritt kondensskydd

Ett täckskikt av 15mm SpreFix® G är i normala fall tillräckligt för att hindra kondensation. För lokaler med särskild svåra kondensproblem, gör våra isoleringsexperter speciella utredningar och lämnar förslag till lösningar.

Söker ni effektiv kondensisolering?

Skicka ett meddelande med dina frågor kring brandisolering så hör vi av oss så snart vi kan.